Wij willen voor iedere (jeugd)schaker de plek bieden om zijn of haar talent te ontwikkelen. Dit doen we door het aanbieden van nuttige trainingen en interessante schaakpartijen. Dit aanbod is ook beschikbaar voor de enthousiaste volwassen schaker.  Op het Olympus in Arnhem schaken elke vrijdagavond jeugd en volwassenen samen, en proberen samen het geheim van de sport te ontrafelen.

Met meer dan vijftien trainers en twintig andere vrijwilligers kunnen wij dit allemaal mogelijk maken. Dit is een prestatie waar wij trots op zijn.

 
 

Onze Methode

Op vrijdagavond zijn de schakers welkom in het Olympus College. Om 18:30 uur beginnen we met het geven van schaaktraining aan onze leden.  

Deze schaaktraining wordt gegeven met behulp van de Stappenmethode. De Stappenmethode is de standaard-schaaktraining in Nederland en wijde omgeving. 

Onze top krijgt training van Internationaal Meester Willy Hendriks.

— Magnus carlsen, wereldkampioen schaken 

 
 

Om 19:30 uur begint onze interne competitie. De jongste kinderen spelen twee competitiewedstrijden en zijn tussen 20:00 en 20:30 uur klaar met de competitie. 

De partijduur loopt langzaam op. Onze top speelt tussen 19:30 en 21:30 uur om vervolgens hun partijen te bespreken onder toeziend oog van onze trainers.  

Naast ons aanbod op de vrijdagavond kun je nog veel meer schaken en oefenen. Als eerste stap zijn de (regionale) IJSCO-wedstrijden het belangrijkst. Kijk onder talentontwikkeling voor meer informatie. Finesse Triumph Damen Modern Slip Maxi

 
 

Onze Locatie

De locatie wordt beschikbaar gesteld door een van onze hoofdsponsors, Olympus College / Quadraam. De ingang bevindt zich aan de Zeegsingel, bij de wegversmalling. Het is alleen mogelijk om onze locatie binnen te komen bij de wegversmalling. Er is dus geen route via het terrein van het Olympus College zelf. 

Parkeren kan bij de hoofdingang aan Olympus, langs de Koppelstraat in Zuidelijke richting, of in de wijk (van Berkumstraat, parallelweg Sint-Antoniuslaan, of Zeegsingel). 

 
Finesse Damen Triumph Maxi Modern Slip
 

Sponsors

CPMView

CPMview definieert oplossingen om financiële gegevens te transformeren tot waardevolle management- en stuurinformatie.

Blauw Van Vest Portray Vest Berlin Berlin Portray 4xHPqFFz

Aan de Rijn

Met meer dan 20 jaar ervaring in het implementeren van software en oplossingen (WMS / ERP / Business Intelligence) kan Aan De Rijn Advies uw organisatie tijdelijk ondersteunen.Bikinis F Project Project F k k Swimwear c6wYWRWfq

Knitwear Blumarine Knitwear Blumarine Cardigans Blumarine Cardigans qRPOIwTq

Olympus College

Het Olympus College biedt eigentijds onderwijs dat aansluit op een samenleving die continu in beweging is